CRIUS Controller

CRIUS® Controller

Calitate Premium – Cost Scazut – Functionalitate Superioara

Parte a unei familii de controllere, CRIUS® este fratele mai mare al CRONOS® si ofera conectivitate pentru mai multi senzori, functionalitate si flexibilitate imbunatatite, un ecran color si optional un modem 3G preinstalat. CRIUS® este un controller de varf de gama la un pret atractiv. Prin pachete optionale de comunicatie se asigura comunicatia Profibus, Modbus ASCII, Modbus RTU, Modbus TCP si altele.

CRIUS® permite conectarea a maximum patru senzori de orice tip cu iesirile analogice si digitale aferente. Patru senzori nu sunt deajuns? Conectati 4 unitati CRIUS® toate utilizand acelasi ecran si aceleasi protocoale de comunicatie. Echipat cu functie de inregistrare date ca echipare de baza si optional algorimi de reglare PID, CRIUS® este in masura sa conduca procese complexe de tratare a apei la un cost fractional fata de alte controllere.

Fiecare utilizator se poate conecta cu parola proprie, iar cele trei nivele de acces ofera o siguranta superioara in exploatare controllerului CRIUS®.

CRIUS® plus senzor egal cu…

 • Analizor clor liber (HaloSense)
 • Analizor clor Total (HaloSense)
 • Analizor Dioxid de clor (DioSense)
 • Analizor Ozon (OzoSense)
 • Analizor Oxigen dizolvat (OxySense)
 • Analizor suspensii solide (SoliSense®)
 • Analizor turbiditate (TurbSense®)
 • Analizor pH (pHSense)
 • Analizor potential redox (ORP) (ORPSense)
 • Analizor incarcare organica (UV254Sense)
 • Analizor Conductivitatae (ConductiSense)
 • Numarator de particule (CounterSense)
 • Monitorizare filtre (FilterSense)
 • Controller piscina si spa (AquaSense)
 • Semnale de intrare externe
 • Alegeti configuratii standard sau configurati-va propriul sistem

Pentru fiecare senzor conectat, controlerul CRIUS® ghideaza utilizatorul prin etapele procedurii de calibrare si alerteaza operatorul cu privire la iminenta lucrarilor de mentenanta periodica.

CRIUS® este utilizat într-o varietate de aplicații, iar facilitățile de acces de la distanță permit clientului să îndeplinească cele mai stricte cerințe de tratament.

CRIUS® este preferat si in domeniul piscinelor, unde controlul superior si eficienta ridicata a senzorilor asigura o calitate rifidicata a apei din piscina. Din nou controlul la distanta se dovedeste a fi esential pentru clientii nostri impreuna cu controlul turatiei pompelor de reciculare (Variable Speed Drive – VSD) care reduce masiv consumul de energie electrica (reducere considerabila a facturii de curent) si emisiile de CO2 .

In aplicatiile din productia apei potabile capacitatile de control de proces il recomanda pentru utilizari ca dozarea coagulantilor, monitorizarea clorului sau a oxigenului dizolvat.

Un sumar al aplicatiilor

 • Tratare apa
 • Apa potabila
 • Apa reziduala
 • Apa pentru piscina si spa
 • Apa industriala
 • Industria alimentara si bauturilor

CRIUS® poate fi livrat cu meniul tradus intro multitudine de limbi fiind astfel utilizabil in orice tara.

Clientii care isi doresc un aparat fara functii inutile trebie sa ia in calcul controllerul CRONOS®.

Statie de tratare a apeiStatiile de tratare mici precum si statiile de tratare secundare sunt confruntate cu aceleasi probleme oriunde in lume. Prima ar fi lipsa infrastructurii comunicatiei SCADA – instalarea poate fi prohibitiva din punct de vedere al costurilor de instalare. A doua ar fi lipsa infrastructurii de control proces de la distanta (DCS) – prohibitiv din punct de vedere al costurilor de instalare. A treia ar fi locatia indepartata si greu accesibila.

Aceste trei probleme trebuie rezolvate de specialistii in tratarea apei peste tot in lume. Pentru ei Pi pune la dispozitie solutii de varf la costuri scazute. Controlerul CRIUS® Controlerul CRIUS are implementata caracteristicile unui sistem SCADA de scara redusa, algoritm complet de reglare PID in timp ce senzorii (de clor, pH, turbiditate etc.) conectati au un ciclu de viata indelungat cu intervale de mentenanta lungi.

Pentru o demonstratie a capacitatii acces de la distanta a controlerului CRIUS® va rugam apasati aici.

Pentru mai multe detalii despre clienti care utilizeaza controlere CRIUS® in aplicatii similare cu ale Dvs. contactati-ne?

Document Tip Marime
CRIUS® (EN) Brosura 733kB
CRONOS® (EN) Brosura 712kB
CRIUS® Comunicare de la Distanta (EN) Brosura 669kB
CRONOS® si CRIUS® Optiuni de Control (EN) Nota Tehnica 649kB
Apă 4.0, Industrie 4.0, IoT, SMART și DIGITAL (EN) Nota Tehnica 711kB
Cum să Alegeti un Analizor Pi (EN) Nota Tehnica 758kB
Acces GPRS (EN) Nota Tehnica 593kB
PID Control (EN) Nota Tehnica 665kB

Focus On sunt scurte articole distribuite prin e-mail ce furnizeaza informatii tehnice despre instrumentatie, masuratori de proces in apa potabila, apa uzata, tehnologica si de piscina. Daca doriti sa va alaturati listei de abonati va rugam sa ne contactati.

Cei care au mai utilizat controllere Pi stiu ca acestea pun la dispozitia utilizatorului optiuni de control de neegalat dar stiati ca, noile controllere Pi permit accesul controlat a 20 de utilizatori fiecare cu nume si derpturi de acces diferite?

Controllerele Pi au oferit intodeauna o flexibilitate ridicata dar stiati ca la noile controlere Pi pot fi conectate pana la 16 senzori diferiti?

CRONOS Controller

Articolul Focus On descrie cel mai populare 10 inovatii ale noilor controlere CRONOS® si CRIUS®.

No. 1 – Istoric de service in format text

Atat CRONOS® cat si CRIUS® au jurnalul de operare descarcabil in format text, facand direct accesibil operatorului istoricul aparatului, setarile curente si datele de calibrare.

No. 2 – Posibilitate de clonare

In cazul in care trebuie configurate mai multe aparate cu acealeasi setari exista posibilitatea configurarii uneia singure si simpla copiere a setarilor pe celelate aparate.

Exemplu de conectareNo. 3 – Instructiuni de conectare electrica pe ecranul aparatului

Daca s-a pierdut manualul aparatului, nu va faceti probleme? Analizorul Pi are raspunsul!

No. 4 – Doriti mai multe informatii cu privire la functionarea senzorului?

Noua pagina de mentenanta a senzorului Pi este tocmai de ce aveti nevoie! Informatii detaliate despre semnalul receptionat de la senzor sunt puse la dispozitia operatorului.

Jurnal de dateNo. 5 – Jurnalul de date al aparatului nu va furnizeaza totate informatiile de care aveti nevoie?

Noile jurnale de date ale CRONOS® si CRIUS® (descarcabile) permit inregistrarea aproape oricarei informatii, afisarea grafica a informatiei, inregistrarea aceluiasi parametru cu timpi de esantionare diferiti si multe altele.

No. 6 – Noua carcasa

Noua carcasa ofera o flexibilitate ridicata putand fi montata pe perete, in panou, pe balustrada sau pe stalp. In plus pune la dispozitie spatiu interior suplimentar, conectori de senzori, porturi de semnal suplimentare pentru extinderea ulterioara a sistemului cu costuri minime.

No. 7 – Nu sunt suficiente intrarile/iesirile?

Nu va ingrijorati, doar conectati in serie 4 unitati CRIUS® marind astfel capacitatea analizorului de la 4 la 16 senzori, marind in mod corespunzator si numarul semnalelor de intrare/iesire.

No. 8 – V-ati saturat sa cititi in manualul de operare despre lucruri/optiuni de care nu dispune aparatul dumneavoastra?

Noul manual Pi este personalizat in functie de configuratia specifica a fiecarui aparat.

CRIUS Controller

No. 9 – Operatorul a modificat setari care nu trebuiau modificate?

NU! Cu 20 utilizatori cu drepturi configurabile se poate da acces controlat strict la setarile aparaturlui.

No. 10 – Algoritmi de reglare

Pi este recunoscut pentru algoritmii de reglare excelenti pe care ii dezvolta continu cu CRONOS® si CRIUS® in care s-au introdus algoritmi de reglare feed forward si controllerul master pentru sisteme complexe (multinivel).

Contacteaza-ne la...

Tel: +40 744 393 377

E-mail: sales@processinstruments.ro

"Suna-ma, descrie-mi
aplicatia ta."

Levente Szabo

Reprezentant in Romania

Tel: +44 (0)7908 765113

E-mail: daniel.nearney@processinstruments.net

"Suna-ma, descrie-mi
aplicatia ta."

Daniel Nearney

Contact Birou Central