CRONOS Controller

CRONOS® Controller

Calitate Ridicata– Cost Scazut

Parte a unei familii de controllere, CRONOS® este mezinul iar CRIUS® varful de gama. CRONOS® traductor de calitate ridicata si cost scazut proiectat sa puna la dispozitia specialistilor in tratarea apei tot ceaa ce le este necesar si nimic inutil in plus. Fara functii inutile implementate costurile pot fi tinute la un nivel minim in acealasi timp sunt puse la dispozitia utilizatorului o gama variata de functii optionale de comunicatie ca Profibus, Modbus ASCII, Modbus RTU, Modbus TCP, semnal de iesire analogice 4-20mA, semnale releu pentru semnalizare si control proces.

CRONOS® este in masura sa opereze pana la doi senzori de orice tip cu semnalele de iesire analogice si contact aferente. Echipat cu facilitatile optionale de control PID analizorul CRONOS® este in masura sa conduca procese complexe de tratare a apei la un cost fractional fata de alte controllere.

CRONOS® plus senzor egal cu…

 • Analizor clor liber (HaloSense)
 • Analizor clor Total (HaloSense)
 • Analizor Dioxid de clor (DioSense)
 • Analizor Ozon (OzoSense)
 • Analizor Oxigen dizolvat (OxySense)
 • Analizor suspensii solide (SoliSense®)
 • Analizor turbiditate (TurbSense®)
 • Analizor pH (pHSense)
 • Analizor potential redox (ORP) (ORPSense)
 • Analizor incarcare organica (UV254Sense)
 • Analizor Conductivitate (ConductiSense)
 • Numarator de particule (CounterSense)
 • Monitorizare filtre (FilterSense)
 • Controller piscina si spa (AquaSense)
 • Semnale de intrare externe
 • Alegeti configuratii standard sau configurati-va propriul sistem

Pentru fiecare senzor controlerul CRONOS® ghideaza utilizatorul prin etapele procedurii de calibrare si alerteaza operatorul cu privire la iminenta lucrarilor de mentenanta periodica.

CRONOS® deseori este utilizat in aplicatii in care functiile de acces de la distanta ale controlerului CRIUS® nu sunt necesare. Asta nu inseamna ca controllerul CRONOS® nu are capabilitait de control proces. Echipat cu functii de control PID al procesului controlerul CRONOS® este utilizat in aplicatii de:

 • Tratare apa
 • Apa potabila
 • Apa reziduala
 • Apa pentru piscina si spa
 • Apa industriala
 • Industria alimentara si bauturilor
 • Industria hartiei si celulozei

CRONOS® este un controler universal capabil sa emita un semnal de reglare PID analog (4-20mA) sau un puls (pentru a controla, de exemplu pornirea /oprirea unei pompe). Cu functiile de communicatie de ultima ora controlerul CRONOS® este capabil sa ruleze Profibus, Modbus sau TCP/IP via Ethernet.

Abilitatea de a emite alerte de mentenanta periodica este o facilitate extrem de atractiva pentru utilizatorii mari cu operatori multiplii unde pot fi omise lucari de mentenanta periodica datorita erorii umane.

CRONOS® este livrat cu meniul intr-o multitudine de limbi.

Clientii care au nevoie de functionalitati ca istoricul descarcabil sau acces de la distanta via internet pot utiliza controlerul CRIUS®.

Document Tip Marime
CRONOS® (EN) Brosura 712kB
CRIUS® (EN) Brosura 733kB
CRIUS® Comunicare de la Distanta (EN) Brosura 669kB
CRONOS® si CRIUS® Optiuni de Control (EN) Nota Tehnica 649kB
Cum să Alegeti un Analizor Pi (EN) Nota Tehnica 758kB
Acces GPRS (EN) Nota Tehnica 593kB
PID Control (EN) Nota Tehnica 665kB

Focus On sunt scurte articole distribuite prin e-mail ce furnizeaza informatii tehnice despre instrumentatie, masuratori de proces in apa potabila, apa uzata, tehnologica si de piscina. Daca doriti sa va alaturati listei de abonati va rugam sa ne contactati.

Cei care au mai utilizat controllere Pi stiu ca acestea pun la dispozitia utilizatorului optiuni de control de neegalat dar stiati ca, noile controllere Pi permit accesul controlat a 20 de utilizatori fiecare cu nume si derpturi de acces diferite?

Controllerele Pi au oferit intodeauna o flexibilitate ridicata dar stiati ca la noile controlere Pi pot fi conectate pana la 16 senzori diferiti?

CRONOS Controller

Articolul Focus On descrie cel mai populare 10 inovatii ale noilor controlere CRONOS® si CRIUS®.

No. 1 – Istoric de service in format text

Atat CRONOS® cat si CRIUS® au jurnalul de operare descarcabil in format text, facand direct accesibil operatorului istoricul aparatului, setarile curente si datele de calibrare.

No. 2 – Posibilitate de clonare

In cazul in care trebuie configurate mai multe aparate cu acealeasi setari exista posibilitatea configurarii uneia singure si simpla copiere a setarilor pe celelate aparate.

Exemplu de conectareNo. 3 – Instructiuni de conectare electrica pe ecranul aparatului

Daca s-a pierdut manualul aparatului, nu va faceti probleme? Analizorul Pi are raspunsul!

No. 4 – Doriti mai multe informatii cu privire la functionarea senzorului?

Noua pagina de mentenanta a senzorului Pi este tocmai de ce aveti nevoie! Informatii detaliate despre semnalul receptionat de la senzor sunt puse la dispozitia operatorului.

Jurnal de dateNo. 5 – Jurnalul de date al aparatului nu va furnizeaza totate informatiile de care aveti nevoie?

Noile jurnale de date ale CRONOS® si CRIUS® (descarcabile) permit inregistrarea aproape oricarei informatii, afisarea grafica a informatiei, inregistrarea aceluiasi parametru cu timpi de esantionare diferiti si multe altele.

No. 6 – Noua carcasa

Noua carcasa ofera o flexibilitate ridicata putand fi montata pe perete, in panou, pe balustrada sau pe stalp. In plus pune la dispozitie spatiu interior suplimentar, conectori de senzori, porturi de semnal suplimentare pentru extinderea ulterioara a sistemului cu costuri minime.

No. 7 – Nu sunt suficiente intrarile/iesirile?

Nu va ingrijorati, doar conectati in serie 4 unitati CRIUS® marind astfel capacitatea analizorului de la 4 la 16 senzori, marind in mod corespunzator si numarul semnalelor de intrare/iesire.

No. 8 – V-ati saturat sa cititi in manualul de operare despre lucruri/optiuni de care nu dispune aparatul dumneavoastra?

Noul manual Pi este personalizat in functie de configuratia specifica a fiecarui aparat.

CRIUS Controller

No. 9 – Operatorul a modificat setari care nu trebuiau modificate?

NU! Cu 20 utilizatori cu drepturi configurabile se poate da acces controlat strict la setarile aparaturlui.

No. 10 – Algoritmi de reglare

Pi este recunoscut pentru algoritmii de reglare excelenti pe care ii dezvolta continu cu CRONOS® si CRIUS® in care s-au introdus algoritmi de reglare feed forward si controllerul master pentru sisteme complexe (multinivel).

Dupa cum se stie controllerele pentru monitorizarea apei pot fi conectate la sisteme SCADA, dar…

… stiati ca cu ajutorul protocoalelor de acces de la distanta de la Pi puteti modifica setarile controlerului de acasa, de la birou sau de oriunde va aflati?
… stiati ca puteti accesa controllerul chiar is in cazul in care este intr-o zona fara semnal de retea?

Ce este accesul de la distanta?

Accesul de la distanta Pi este un server bazat pe tehnologia cloud proiectat astfel in cat sa minimizeze consumul de timp si bani al utilizatorilor. V-ati dorit vreodata un mod mai convenabil de acces de la distanta la controlerele de monitorizare a apei? Ati obosit sa efectuati deplasari, consumatoare de timp, la fata locului doar pentru a efectua unele ajustari ale setarilor? Fiti bineveniti in serviciul nostru de acces de la distanta…

Acces de la Distanta in Forma Grafica Serverul Pi de acces de la distanta descarca din controllerul local datele necesare si afiseaza valorile curente impreuna cu evolutia in timp a acestora sub forma unor reprezenteri grafice. Serverul a fost astfel proiectat incat sa fie cat mai prietenos posibil cu utilizatorul. Graficele pot fi adaptate si manipulate dupa nevoi permitand utilizatorului sa prezinte datele in forma dorita.

Serverul de acces la distanta este astfel proiectat incat asigure acces bidirectional la aparat. Aceasta inseamna ca pot fi vizulaizate de la distanta atat valorile masurate cat si toate setarile aparatului, cele din urma putind fi si modificate.

Aparate cu Acces de la DistantaCel mai mare avantaj al serviciului nostru de acces de la distanta este faptul ca e gratis! Singurul cost implicat este cel initial al echipamentului necesar accesarii serverului.

La Pi este cunoscut faptul ca o marime nu se potriveste peste tot. Fiecare locatie are facilitati si restrictii de conectare specifice. Din aceasta cauza am proiectat sistemul nostru de acces de la distanta astfel incat sa poata fi accesat in moduri variate. Daca nu sunteti sigur de modalitatile de acces al instalatiei dumneavoastra va rugam sa ne contactati – va ajutam cu placere.

Daca uzina este conectata la o retea locala (LAN-Local Area Network)

In acest caz controllerul poate fi conectat la retea printrun cablu Ethernet. Noi punem la dispozitie clientului contul propriu de acces la serverul nostru de acces la distanta. Dependent de configuratia retelei locale (LAN) controlerul va folosi o conexiune VPN (Virtual Private Network) sau/si DNS (Domain Name Server) pentru a se conecta la serverul de acces la distanta.

Daca reteaua locala este cu acces restrictionat sau nu este conctat la internet? Nu este nici o problema, dispunem de alte solutii pentru dumneavoastra…

LAN cu acces restrictionat sau lipsa totala LAN

Daca acesul este restrictionat la reteaua LAN sau nu exista retea LAN in uzina, putem furniza clientului un modem GPRS cu cartela SIM. Acesta va furniza o adresa IP fixa asigurand accesul la serverul de acces la distanta. Aceasta solutie este utilizabila oriunde exista retea mobila de telefonie. In acest caz se adauga la costurile de operare pretul abonamentului si al datelor transferate. Avand in vedere tendinta mondiala descendenta a abonamentelor si faptul ca cantitatea de date trasnferata de sistemul de acces la distanta este mica costurile suplimentare implicate generate sunt foarte mici.

Nu exista semnal de retea mobila? Nici o problema! Avem si in acest caz o solutie de acces la distanta…

Adaptoare si Accesorii de Acces la DistantaAccesul la reteaua locala este restrictionata sau nu exista semnal de retea

Daca accesul la reteaua locala este restrictionata sau nu exista semnal GPRS, atunci singura solutie este instalarea unui mini server local, capabil de a genera o mini retea WIFI ce se conecteaza la aparat printr-un cablu ethernet. Cu ajutorul unui laptop conectat atat la mini reteaua WIFI cat si la reteaua de telefonie mobila se face legatura intre aparat si serverul central de acces la distanta.

Chiar si in cazul in care accesul la reteaua locala este restrictionata utilizand un mini server se poate configura un VPN prin intermediul caruia se poate accesa analizorul si conecta la serverul central de acces la distanta, fara necesitatea deplasarii la fata locului.

Contacteaza-ne la...

Tel: +40 744 393 377

E-mail: sales@processinstruments.ro

"Suna-ma, descrie-mi
aplicatia ta."

Levente Szabo

Reprezentant in Romania

Tel: +44 (0)7908 765113

E-mail: daniel.nearney@processinstruments.net

"Suna-ma, descrie-mi
aplicatia ta."

Daniel Nearney

Contact Birou Central